Szerkesztői köszöntő

A mai napon indul útjára a nyilvánosság számára az orti.hu, egy új, színes, magyar nyelvű ortodox zsidó online magazin. Egy izgalmas, új kísérlet: modern formában, közérthető nyelven tolmácsolni a Tóra ősi üzenetét. Reméljük, ezzel az oldallal sikerül sokak számára új színeket felvillantani sokrétű, évezredes hagyományunkból.

Az egyik fontos cél az, hogy mindig legyen hová kattintani, ha felmerül a kérdés:

Mit gondolnak az ortodoxok?

Akár olyan örök kérdésekről, mint adakozás, önkéntesség, szemérmes öltözködés, szeretetteljes viselkedés, vagy olyan aktualitásokról, mint a kormány migránspolitikája és a zsidók szerepe ezügyben.

Vannak még itt hasznos életvezetési tanácsok, komoly világnézeti, filozófiai kérdések, de nem riadunk vissza az olyan témáktól sem, mint például hogy az ortodoxok vajon tesznek-e egyáltalán bármi hasznosat, vagy hogy a zsidók irányítják-e a világot.

Ezúton köszönöm mindenkinek, aki eddig munkájával, jó tanácsával, hozzájárulásával segítette az oldal indulását. Remélem, a továbbiakban is számíthatok a közösség segítségére.

Kívánom, hogy az orti.hu meglátogatása legyen egy színfolt mindenki napjában, ami egy csipetnyi hagyományt visz a hétköznapok szürkeségébe. Nem titok: elgondolkodtatni és közelíteni kívánjuk az erre érdeklődő, nyitott olvasóközönséget.

Jó olvasást mindenkinek!

Szántó-Várnagy Binjomin
Támuz 10., 5777
2017. július 3.

Vélemény, hozzászólás?